En nem opskrift på en lækker omelet med dejligt fyld

Omelet med Acovado, Jalapeno og parmesan

Der er ikke noget som en lækker omelet til morgenmad, lidt frokost eller nogengange til aftensmad, og omeletter kan jo laves på alle mulige måder, helt ren bare med æg, måske lidt krydderurt i form af purløg eller med lækkert fyld.

Denne her udgave af omelet er en jeg syntes er dejlig om morgenen, med fyld af Avocado, Finthakket frisk Jalapeno chili og parmesan ost. Man kan så toppe den yderligere med lidt tabasco eller chipotle sauce som jeg gør her.Omelet der steges

Jeg serverer den også med lidt ristet rugbrød, evt. et af dem ovre fra broedet.dk, ellers bare et godt købe rugbrød, f.eks. Irma’s Hedebager rugbrød har en rigtig god dyb smag.

Det er ret nemt at lave en omelet, men man skal gøre op med sig selv om man vil have meget eller lidt stegeskorpe og hvor blødt indholdet skal være. Jeg foretrækker selv den har lidt stegeskorpe og er relativt blød indeni, så følger du denne opskrift er det med lidt stegeskorpe og blød indeni.

I denne opskrift bruger jeg chili og det er vigtig du liger smager på den rå inden du bruger den i retten så du ved hvor stærk den er, så der kan doseres korrekt.

Den jalapeno jeg brugte, var ikke super stærk, så jeg brugte næsten den hele

Ingredienser til Omelet

Opskrift på Omelet med Avocado, Jalapeno og Parmesan

Til 1 person

Ingredienser

  • 3 økologiske æg, størrelse mellem/stor
  • 1 Jalapeno Chili
  • 30-50 gram parmesan efter ønske
  • 1 moden, men relativt fast Avocado
  • lidt flagesalt
  • lidt friskkværnet peber
  • 2 skiver rugbrød
  • 25 gram smør

Fremgangsmåde

Start med at hak chili og stil til side i en skål.Skær parmesan i flager og stil til side i en skålSkær avocado over på langs og fjerne stenen med en ske og tag derefter kødet ud med en ske. Skær dernæst den en halvdel i tykke skiver og den anden halvdel i tynder skiver. De tynder skal ind i selve omeletten.

Pisk æggene grundigt i mindst 2 minutter, således at du får godt med luft ind i massen.

Ingredienser til omelet

Start med at sætte brøedet på en rister ( eller server frisk )

Varm panden op, og skru så ned på halvt blus og læg smøret på panden.

Hæld æggemassen ud på panden og steg i ca. 1-2 minutter indtil massen begynder at samle sig, den skal gerne være lidt flydende stadig.

Tilsæt salt over hele omelleten, ca. 2 fingerspidse salt

Tilsæt tynde skiver avocado, jalapeno og parmesan på den ene halvdel af omeletten

Omelet med ingredienser

Lad omeletten stege yderligere et minut og fold så den ene ende ende ind over den anden og lad omeletten stege yderligere 1 minut.

Så serveres omelleten straks med yderelige tykke skiver acovado og jalapeno, og evt. lidt tabasco/chipotle sauce.

God appetit 🙂

Hvad bruger du af fyld til din omelet, har du nogle gode ideer ?