Luksus Grønlangkål

Luksus Grønlangkål

Grønlangkål er virkelig nemt at lave, og passer ekstremt godt til svinekød i alle afarter og her i december laver jeg det gerne som tilbehør til en god julemedister eller flæskesteg og da det er ved at være juleaften hvor der skal serveres både and og flæskesteg, så skal der også være grønlangkål som tilbehør, udover den obligatoriske hjemmelavede rødkål som der også er en opskrift på lige her.

Man kan godt bruge frossen grønkål til grønlangkål, men hvis du kan få fat i den friske udgave så køb helst den.

Det eneste der er med til at gøre denne her opskrift til luksus er at jeg propper grofthakkede valnødder i, ellers er det helt almindelig grønlangkål, dog bruger jeg ikke 100% piskefløde men 50% mælk og 50% piskefløde, for at den ikke bliver alt for fed.

Opskrift på Hjemmelavet Luksus Grønlangkål

  • 30 gram  smør
  • 500 gram hakket grønkål
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk friskkværnet peber
  • 1 1/2 dl piskefløde
  • 1 1/2 dl letmælkv
  • 100 gram groft hakkede valnødder og lidt ekstra til toppen.
Start med at smelt smør i en gryde og tilsæt dernæst grønkålen.Lad den varme godt op så grønkålen falder sammen.Tilsæt salt og peber og rør det godt sammen.Tilsæt piskefløde og letmælk go bland det yderligere sammen.

Tilsæt de grofthakkede valnødder og lad grønlangkålen simre i ca. 5 minutter.

Så er grønlangkålen klar og kan serveres med det samme til en lækker saftig flæskesteg.

Luksus Grønlangkål

Luksus Grønlangkål

Bon Appetit