Polpette al Sugo med Pasta

Polpette al Sugo med Pasta

Jeg må erkende at jeg er utrolig glad for det italienske køkken. Jeg kan rigtig godt lide mange af de simple retter man kan finde i netop dette køkken og jeg spiser det temmelig ofte.

Sugo der er ved at blive tilberedt

Sugo der er ved at blive tilberedt

Jeg har næsten også prøvet de fleste af de gode italienske restauranter her i København hvor jeg bor, og jeg er især glad for Famo51 som jeg har været på en del gange. Der kommer man godt rundt i det italienske køkken med de 10 retter der serveres på en aften.

En af de klassiske retter jeg elsker er kødboller i tomatsauce med pasta. Helt klassisk, men gerne med lidt inspiration fra penne arrabiata.

Der skal ikke så meget til til sådan en ret her. Noget godt hakket kød, krydderurter, tomater og pasta er hovedingredienser.

Opskrift på Polpette al Sugo

  • 500 gram hakket oksekød
    Polpette i ovnfast fad

    Polpette i ovnfast fad

  • 2 skiver daggammelt brød
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk tørret oregano
  • 1/2 tsk muskatnød
  • 1/2 tsk tørret chili
  • blade af 2 stilke rosmarin
  • en håndfuld persille
  • salt og peber

Start med at lægge brødet i vand, og hak så hvidløg, rosmarinblade og persille fint.

Polpette al Sugo inden den kommer i ovnen

Polpette al Sugo inden den kommer i ovnen

Bland kødet med rosmarin, hvidløg, brød, oregano, persille, muskat, chili, salt og peber.

Når farsen er blandet godt, så skal den hvile på køl i 1/2 time for lige at sætte sig.

Tag farsen ud og form til kødboller, og sted disse i ca. 5 minutter på en middelvarm pande.

Imens laves en sugo som er ovre mod arrabiata.

  • 6 flåede tomater
  • blade af 2 stilke rosmarin
  • en håndfuld basilikum blade
  • 2 fed hvidløg
  • 1 løg
  • 1 tsk balsamico eddike
  • 1 tsk sukker
  • 1/2 tsk tørret chili pulver eller en 1 tsk chiliflager
  • 1 tsk tomatpure
  • olivenolie

Start med at hak løg og hvidløg og steg dem så til de er møre på en tykbundet gryde i ca. 5 minutter. Tilsæt tomater, sukker, tomatpure, krydderurter og chili og lad saucen simre i ca. 1/2 time.

Læg kødbollerne i et ovnfast fad og dæk dem med sugoen og varm det i ovnen ved 200 grader i 15 minutter.

Server med dejlig båndpasta og selvfølgelig utrolige mængder af reven parmesan.

Buon Appetito

Polpette al Sugo med Pasta

Polpette al Sugo med Pasta