Hvad skal der i en burger?
Hvad skal der i en burger, jeg kunne godt bruge nogle ideer og lidt inspiration. Jeg ender tit med at lave en mere eller mindre klassisk cheeseburger som herover med
- en burgerbolle som tit er denne her ovre fra brødet
- oksekød (tit blandet med lidt brød, salt, peber og cayenne)
- cheddarost
- tomat
- salat
- agurk
- ketchup
- sennep
- mayonnaise
- løg
- nogle gange lidt chili ketchup
- nogle gange lidt cornichon
Men hvad propper du i en burger??? Jeg kunne virkelig godt bruge lidt ideer.
På forhånd tak.
Søren
november 23, 2010
Hej Søren,
Når jeg laver en burger er bacon selvfølgelig et must. Ellers ristede champignon og peberfrugt samt en kraftig persillepesto. Hvis jeg kunne tåle advocado, ville jeg også bruge det.
Hilsen
Boegeskov
november 23, 2010
Hej Søren
Når jeg laver burgerbøffer kommer jeg altid et æg i farsen lavet af oksekød – 1 æg til 500 g kød. Udover æg kommer der salt og peber, så egentlig meget simpelt. Når farsen er rørt godt sammen lader jeg den trække ca 1 time før jeg former bøffer. For at få en “fast” bøf, slår/kaster jeg bøffen fra hånd til hånd, så luften kommer ud.
Ud over de ting du har nævnt er det også godt at komme en god guacemole i burgeren.
Hilsen Anne
november 24, 2010
Jeg bruger ind imellem kylling eller fisk – i det første tilfælde med en god karrydressing til. Jeg har også stegt nogle aubergineskiver og puttet i.
november 24, 2010
Udover æg i farsen (det bruger jeg også) har jeg også tit haft succes med at putte hakket syltet rødbede og cornichoner i farsen
november 24, 2010
Der mangler jo rødbeder. Hvidløg + lidt sød chillisovs i bøffen gør også underværker. I øvrigt gør tilsætningen af æggeblommer, at man få en mere medgørlig fars, som faktisk kan “smøres” ud til en tynd bøf, hvis man har hang til det, og man i øvrigt gerne vil kunne gabe over burgeren.
Hos nogle venner har jeg fået en (Australsk?) burger, hvor der til hakkebøffen var ananas, bacon og et spejlæg.
Kan ellers anbefale pulled pork i en god bolle. Her skal en god BBQ-dressing til og en god håndfuld krøl-salat. Kødet tager desværre bare så lang tid at tilberede.
november 24, 2010
Mange tak for alle de gode inputs, det kan sagtens give god inspiration til hvad der skal forsøges næste gang.
Jeg kan godt se at det med æg i farsen og i det hele taget blande ting og sager i selve kødet er en udemærket ide. Jeg har også prøvet efter en Oliver opskrift på et tidspunkt at proppe cream crackers og krydderurter i, det var heller ikke så dårligt.
Men bestemt, rødbeder, chilisovs, bacon, peberfrugt, pesto. det er gode ideer. Spejlæg heller ikke så dårlig en ide. jeg tror jeg engang har fået serveret sådan en.
Og selvfølgelig pulled pork, den står også på listen over noget jeg skal have prøvet af.
november 24, 2010
Den her er vores absolut yndlings her i huset: http://newyorkerbyheart.blogspot.com/2008/05/pajs-fantastiske-cheeseburgers.html
tæt fulgt af denne: http://newyorkerbyheart.blogspot.com/2010/06/mexicanske-burger-ide-fra-mad-venner.html
Måske du kan bruge noget af det 🙂
Mange hilsner
Birthe
november 26, 2010
En hjemmelavet aioli er et must en enhver burger og herefter er det kun fantasien, der sætter grænser, men en god hjemmelavet agurkesalat
november 28, 2010
Jeg har også før tænkt på det med Aioli, det vil helt klart pifte burgeren op.
Jeg må snart live en omgang burgere 🙂
december 20, 2010
Lammekød evt med fetatern. Ovnbagte perberfrugter. Masser af løg, hvidløg og chili
Kom lidt 1/3 rugmel eller fuldkornsciabata i bolledejen
Fiskefrikadeller. Tomatsalsa med koriander, hk chili, forårsløg
Burgerboller med italiensk mel
Hakket kalkun eller kylling med bacontern
Burgerboller af langtidshævet dej med sesamfrø og gerne youghurt i dejen. ½ vand ½ youghurt