Her fornylig var jeg henne og besøge Lumskebugten på Esplanaden i København og jeg havde glædet mig meget til at prøve denne her restaurant.

Det var oprindelig en frokostrestaurant hvor der var klassisk dansk smørrebrød, men nu er stedet taget over af Erwin Lauterbach, som jo også er kendt for restauranten Saison.

Jeg havde læst et par anmeldelser og folks generelle mening inde på trip advisor og aok, hvilket jeg næsten altid gør inden jeg booker bord et sted, så det virkede som et sted jeg godt ville prøve at spise.

Det var en dejlig sommeraften, så jeg og min medspiser tog afsted tidligt og kunne lige sidde lidt nede ved vandet og få en cava, inden vi indfandt os på lumskebugten kl. 19.00 hvor jeg havde bestilt bord.

Det var helt sikkert ikke nødvendight med bordbestilling, der var ingen andre end os i hele restauranten, vel at mærke på en fredag aften, så øjensyneligt ikke så populært igen. Der kom dog flere i løbet af den næste time, hvor der ialt har været 4 selskaber.

Det er jo lækkert nok, så har tjenerne tid og maden kan serveres i et godt flow ligesom, der er godt med plads om en, det skal jeg ikke klage over, og vi kunne også sidde udenfor ved et fint lille to-mands bord i aftensolen.

Tjeneren var hurtig klar med menukort og forespørgsel om vand og velkomstdrink, vi nøjedes dog med vandet, vi havde jo lige fået cava ved vandkanten 🙂

Vi besluttede os for at starte med hhv. Østers og en Kold aspargessuppe, efterfulgt af dagens fisk (rødspætte) og asparges i egen lage og Cote de Beauf med Stampede kartofler og grøntsags bernaise, men ventede med at beslutte hvilken dessert vej vi skulle gå til senere.

Det er altid en god ide, fordi det er rart at lige mærke efter om man er stopmæt efter maden eller hvordan når man er nået dertil, og vi var ret mætte, men gik efter osten alligevel til sidst.

Vi bad om en Riesling “Dom Agape” 2008 som var rigtig dejlig og fint afkølet. Endvidere bestilte jeg også et enkelt glas rødvin til bøffen, men udvalget af enkelt glas, var ikke noget at råbe hurra for, man kunne vælge mellem husets vin og husets vin, det er lidt ærgeligt syntes jeg.  MEN, det skal så siges at husets vin var rigtig dejlig og passede ganske fortrinligt til bøffen.

Kort tid efter bestilling ankom hvidvin, brød, smør og en lille starter uden for menukortet.

En lille skål med rå blomkål marineret med lime og koriander og med et stykke lækker letrøget laks. Det smagte dejlig frisk, men vi savnede begge lidt kant, så vi saltede den begge en smule.

Rå blomkål med lime og laks

Rå blomkål med lime og laks

Som man kan se på billedet, tog vi lige brødet med på billedet. Aftenens brød var ret kedeligt uden smag og krumme og derfor også ret skuffende, men nu var det jo ikke brødet vi var kommet for.

Herefter kom næste ret. Østers med champagne. Dejlige østers med citron helt efter bogen, med et godt glas champagne til.

Østers

Østers

Jeg fik aftenens bedste ret til forret: Kold aspargessuppe, med kongerejer, dild, sprøde grønne og hvide asparges og en pesto på bl.a. løvstilke og dild (tjeneren var ikke helt sikker da jeg spurgte).

Kold aspargessuppe

Kold aspargessuppe

Herefter kom hovedretterne på bordet.

Danske Asparges i egen lage, med Rygeostmousseline og stegt filet af rødspætte.

Min medspiser var ikke så begejstret for denne ret, men det kan sagtens være en smagssag, jeg tror det var lidt overraskende at “lagen” var meget sur i det, og den eddike agtige smag gik ikke specielt godt med rødspætten.

Asparges i egen lage med Rygeostmousseline og stegt rødspætte

Asparges i egen lage med Rygeostmousseline og stegt rødspætte

Jeg fik Medallion af Bouef, godt krogmodnet 40+ hvilket gav en helt særegen smag til kød. Meget delikat og veltilberedt. Den blev serveret med løgurter, grøntsags bernaise og stegte kartofler, alt sammen veltilberedt, men på en måde ikke særlig udfordrende. Stegt løg er på en eller anden lidt halvkedeligt. Det smagte jo fint og fejlede ikke noget, men var alligevel lidt skuffende.

Medallion af Boeuf, stegte løg, grøntsagsbernaise

Medallion af Boeuf, stegte løg, grøntsagsbernaise

Kartoflerne:

Kartoflerne

Kartoflerne

Kartoflerne var ikke specielt varme, det var lidt synd, mindede meget om pommes frites.

Efter disse retter besluttede vi os for at gå ostevejen frem for desserter, og spurgte så ind til hvilke oste de havde liggende. Mest fordi vi ikke ville bestille oste tallerken hvis de kun havde de lidt mere milde oste.

Tjeneren kunne dog ikke svare på det, og tilbød heller ikke at undersøge det, så vi bad bare om at få de 4 stærkeste de havde.

Osten blev serveret sammen med et stykke frugt og nøddekage, hjemmelavet knækbrød og bornholmerkiks.

Bornholmerkiks er jo en købevare, og altså ikke noget lumskebugten selv havde lavet, det var lidt ærgeligt, jeg ville forvente en restaurant på det niveau selv lavede den slags tilbehør, hvilket de jo også havde med knækbrødet og kagen. Så hellere lade være med at servere bornholmerkiksene.

Osten fejlede derimod ingenting og det var 4 dejlige kraftige oste vi fik serveret.

Rå blomkål med lime og laks

Osten

Vi besluttede for at tage kaffen andetsteds, så vores middag stoppede her, hvorefter vi lige kunne sidde og nyde det sidste af hvidvinen og slå maver.

Det var en god aften med dejlig mad, et par små skuffende momenter, men generelt noget over middel.

Regningen for disse par retter endte alligevel på omkring 1600,- for 2 personer, og restauranten er helt klart i den lidt dyre ende, specielt i forhold til det man får, også lidt for dyr, når man netop tænker på de retter der blev serveret.

Jeg vil ikke udelukke at jeg prøver lumskebugten igen en anden gang, men når prisniveauet er som det er i forhold til serveringerne vil der nok gå et godt stykke tid.

Jeg vil dog gerne anbefale restauranten for omgivelser, service og også maden et langt stykke hen af vejen, alting er tilberedt perfekt.