Det her er en super nem forret, som stort set alle kan lide. Den er på sin vis frisk, på sin vis fed og på sin vis salt med de ingredienser der skal bruges.
Ideen er i al sin simpelhed at man serverer grønne og hvide asparges med et par skiver parmaskinke eller en anden god luft tørret skinke, f.eks. skagenskinke, serrano eller selvfølgelig toppen af dem alle som slår parmaskinken, nemlig sortfodsskinke.
Sortfodsskinke er bare rimelig svært at få fat i og er også urimelig dyrt herhjemme.
Opskrift på Asparges med Parmaskinke, Smør, Gulerødder, Gruyere og Dild
Det du skal bruge for 1 person er:
- 3-4 grønne asparges
- 3-4 hvide asparges
- 3o gram gruyere ost ( eller evt. en maasdammer eller gouda )
- 15 gram smør
- 2 kviste timian
- 1/2 gulerod
- 2-3 skiver lufttørret skinke.
- Peber
Hak gruyere i små stykker og hak gulerødder i små stykker.
Hak dild.
Så gældes det ellers bare om timing.
Steg gulerødderne forsigtigt i smør sammen med dild og peber. De skal stadig være knasende.
Kog de grønne asparges 2 minutter og de hvide asparges 5 minutter.
Placer asparges på tallerken og læg skinken udover.
Hæld derefter gruyere ud over, og slut af med smør gulerrødder således at osten smelter lidt.
Så er der serveret. Drik en god hvidvin til.
Bon Appetit
februar 19, 2013
Skøn blog, du har her med spændende vinkler og flotte billeder.
Valget af gruyere – det kan jeg kun bifalde!
maj 2, 2013
Mums, hvide asparges, så kommer foråret snart. God ret Søren :-).
/Søren
maj 6, 2013
Mange tak Camilla & Søren.
Det er jo asparges sæson, så nu er det bare tid til at få lavet nogle gode retter med netop asparges 🙂
Bedste Hilsner
Søren
juni 18, 2013
Denne forret er simpelthen for lækker. Jeg lavede den til aften til min kæreste og jeg – Den danske sæson for asparges topper jo netop så dette er en god måde at komme til at udnytte det på.
Det er bestemt ikke sidste gang jeg har lavet denne forret.