I en helt almindelig caesar salat er der jo ikke nødvendigvis kylling eller bacon for den sags skyld, men jeg kan godt lide at bruge kylling sammen med caesar salaten, i stedet for croutoner bruger jeg skivet daggammelt brød ( se opskrift her 🙂 ) og i stedet for en klassisk caesar dressing, bruger jeg en lidt mere karryorienteret dressing.
Kyllingerne tilbereder jeg ligesom cordon bleau, med fyld af skinke og masser af ost og så meget vigtigt, en rosmarinkvist igennem til at holde på det hele.
Opskriften herunder er vejledende, du kan sagtens lave salataen lidt mere som du vil, eller erstatte nogle af de slags oste der anvendes.
Det er en opskrift der tager utrolig kort tid komme igennem, så der er mad på border ret hurtigt.
Opskriften er til 4 personer
Opskrift på Caesar Salad ( Nero Style )
Til 4 personer, tidsforbrug: 1 time
- 4 stykker kyllingebryst uden saltlage
- 4 store skiver røget skinke
- ca. 8 små skiver Cheddar ost
- ca. 8 små skiver Primadonna eller Gouda ost
- ca. 8 små skiver Parmesan ost
- 8 rosmarin stilke
- salt og peber
- olivenolie
Til Salaten
- 6 blade romaine salat
- 10 små blommetomater ( gerne san marzano )
- 1/2 agurk
- 6 radiser
- 3 gulerødder
Til Dressingen
- 2,5 dl cremefraiche ( 18% )
- 1 spsk olivenolie
- 1,5 tsk karry
- 2 fed knust hvidløg
- salt og peber
Til brødet
- Nok daggammelt brød
- olivenolie
- timian, rosmarin, oregano
Lav dernæst dressingen ved at samle alle ingredienserne og lad den stå og samle sig.
Brødene gøres klar på en bageplade, så de bare skal i ovnen kort tid. Brødene skæres i tynde skiver og duppes med olivenolie og krydderier.
Kyllingebrysterne halveres og skæres næsten igennem på langs. Skinkeskiverne halveres og der proppes en af hver skive ost og skinke i hver kylling, hvorefter man spidser en rosmarinkvist og stikker den igennem brystet så den holder på osten og skinken.
Varm en pande op til middelvarme og steg så kyllingebrysterne ca. 3 minutter på hver side indtil de er flot gyldne.
I mens sættes brødene i en forvarmet 200 grader varm om og når kyllingen er færdig er brødene det også
Så er der serveret en dejlig nem ret, der især er god en af de varmere dage.
Bon Appetit 🙂
Opskrift leveret af: September 2012
,
september 16, 2012
Det ser ret indbydende ud! Jeg frygtede dog et øjeblik – på grund af navnet – at der var en eller anden (ubehagelig) overraskelse i selve retten, for ham Nero var ikke sådan at spøge med 😀
Og så er det bare om at nyde maden udenfor, mens vi stadig kan… 🙂
september 17, 2012
Hej piske
Det smager også virkelig godt, den er i høj kurs herhjemme og man kan heldigvis stadig nyde den udenfor lidt endnu 🙂
Bedste Hilsner
Søren