Det gode ved at lave sin egen chilisauce er at man også selv kan styre styrken, hvis du er til den lidt mildere chilisauce, skal du f.eks. bruge jalapeno og banan chili, men kan du godt lide en kraftig chilisauce skal du bruge trinidad moruga scorpion eller Jolokia f.eks.
Jeg kan godt lide en chilisauce der har noget bid, men ikke er for stærk, så til denne her chilisauce har jeg brugt en blanding af netop Jalapeno, Habanero, Malagueta og Golden Cayenne. Det var tilfældigvis dem der var i den chili mix jeg fik fat i som er en medium styrke pose.
Men du kan som sagt bruge lige dem du har lyst til.
Det er virkelig nemt at lave en chilisauce, det er mest af alt et spørgsmål om at hakke ingredienser og lade det hele simre og så hælde det på flaske.
Opskrift på Hjemmelavet Chilisauce
Til ca. 1 liter chilisauce
- 2 små løg
- 3 fed hvidløg
- 3 spsk olivenolie
- 1 grøn peberfrugt
- 500 gram san marzano tomater ( eller almindelige tomater )
- 100 gram frisk hakket chili efter eget ønske
- 5 spsk olivenolie
- 1/2 spsk flagesalt
- 5 tsk sukker
- 2 spsk gastrik ( kan udelades )
- 1 hakket æble
- 1 1/2 dl lys balsamico eddike
- 1/2 spsk sennepspulver
- 1/2 spsk hele rosenpeber
- 1 dl vand
- 1 tsk almindelig peber
- atamon
Lad chilisaucen køle en smule af, så den ikke længere koger.
Tilsæt evt. atamon og hælde sauce på en flaske med patentprop.
Hvis du skal bruge al chilisauce inden for et par dage behøver du ikke atamon, men hvis den skal holde sig længere, skal du bruge lidt atamon til flasken du hælder saucen på og også lidt til selve chilisaucen, følg anvisningerne på atamon flasken.
Så har du din egen lækre chilisauce som du kan bruge til alle mulige retter, f.eks. lidt chilisauce i burgeren, lidt chilisauce til mexi retten, som dip til lidt chips, til kartofler , alt muligt. Det smager fantastisk 🙂
juli 10, 2014
Jeg lavede en portion chilisauce i weekend, der kommer til at blive et hit til sommerens grillretter.
Tak for en god opskrift.
juli 10, 2014
Mange tak, jeg bruger den også selv netop til alle grill retterner her over sommeren.
Men ellers kan jeg også anbefale at få fat i et par af de lange grønne pebre og så grille dem, de hjælper godt også 🙂
Bedste Hilsner
Søren
august 7, 2014
Har aldrig hørt chiliklaus bruge “california reaper”, men han bruger ofte Carolina Reaper 😉
september 8, 2014
I opskriften står der 3 spsk olivenolie under ingredienser – men 3 dl i fremgangsmåden – hvad af korrekt?
🙂
september 11, 2014
Ups, det har jeg lige rettet nu, der skulle stå spsk, men efterfølgende tilføjes yderligere 5 spsk når alt blandes, de første 3 spsk er bare til at brune løg og hvidløg.
Bedste Hilsner
Søren