Helstegt Citronmarineret Oksemørbrad?
Jeg står over for at skal lave noget oksemørbrad til en del mennesker her i weekenden og erindrer at jeg for noget tid siden fik noget sindsygt lækkert helstegt oksemørbrad, som havde ligget i en citron, peber, hvidløg marinade.
Men jeg har brug for lidt hjælp. Er der nogen af jer derude, der har et par gode tip, når man vil udsætte sin oksemørbrad el. kalvemørbrad for citron.
Hvor lang tid f.eks. andre gode ideer til marinaden, som meget gerne må have det lille citrus pift.
Jeg håber nogle kan hjælpe ellers må jeg satse 🙂
Så er der også noget at poste senere 🙂
oktober 7, 2010
Hej 🙂
Jeg vil anbefale dig at marinere den dagen før. Et bud på en marinade: 2 spsk fuldkornssennep, 2 spsk god olie, saften fra 1 citron + den revne skal, 2 fed presset hvidløg, lidt hakket frisk rosmarin og godt med friskkværnet peber. (Kom endelig ikke salt i, men salt den lige inden stegning). Rør marinaden sammen og masser den godt ind i kødet, der ligges i en pose eller fad. Inden bruning stryges den overskydende marinade af med hånden, så den ikke branker på panden.
Håber du kan bruge ideen til noget.
Glad hilsen
Malou
december 18, 2010
Det lyder lækkert. Kan man grille den med citronmarinaden?
december 19, 2010
Man kan uden tvivl, grille mørbraden, ligesom man også ville kunne grydestege den. Jeg tror netop at grill smagen vil stå godt til citrus marinaden.
oktober 7, 2010
Jeg ville nok tilsætte en form for frisk krydderurt, rosmarin eller timian. Det minder lidt om en chilichurrimarinade (som jeg har lavet flere gange og som er SKØN til alle former for kød), bortset fra at der også er en form for eddike og chiliflager i.
Jeg ville marinere den et døgn inden brug.
Mange hilsner
Birthe
oktober 7, 2010
Hov, der skulle ha’ stået chimichurri marinade!
oktober 7, 2010
Rigtig mange tak for hjælpen, det er allerede helt fint, og jeg vil nu marinere den et døgn i forvejen.
Det var især det med tiden, fordi jeg var lidt usikker på det “fine” oksemørbrad kød.
Men det skal helt klart smage af noget..
Så nu bliver de sidste krydderurter slagtet i haven inden vinteren 🙂
oktober 13, 2010
Hvordan gik det med mørbraden? 🙂
Mange hilsner
Birthe
oktober 13, 2010
Uh det gik rigtig fint, jeg er lige ved at samle et indlæg om den færdige sag 🙂
december 20, 2016
Hvordan blev det? Fik du skrevet et indlæg om din oksemørbrad?
december 20, 2016
Ja jeg fik lavet den fint, og opskriften er at finde her :
http://gourmand.dk/efterarsm%C3%B8rbrad-i-rette-omgivelser/
Bedste Hilsner
Søren