Jeg var for nyligt inde og spise på Restaurant Geist, som er Bo Bech’s nye etablissement på Kongens Nytorv i København.

Konceptet er et spisested hvor man kan komme ind fra gaden og spise et par retter og smutte igen, derfor kører stedet også med 2 seatings hver aften.

Det der med  at komme ind fra gaden er måske en god ide, men i praksis er det svært da stedet er ret godt besøgt og jeg vil helt sikkert tilråde en bordbestilling.

Det havde jeg også gjort. Et bord til 2 på den sene seating som så er kl. 20.30

Jeg havde selvfølgelig nærlæst menukortet inden og prøvet at forestille mig hvordan stedet var, men jeg blev alligevel noget overrasket.

For at kort opsummere var det en lidt blandet fornøjelse hvor maden var fin men betjeningen ikke var i orden.

Da vi ankom til Geist blev vi budt velkommen af to værtinder som sørgede for vores overtøj og som viste os hen på vores plads, som viste sig at være en vinduesplads ud mod kongens nytorv. Det er god stil at der bliver taget hånd om gæsterne på denne måde, det lægger altid en god start.

Jeg blev lidt overrasket over konceptet med at langt de fleste pladser på Geist er disk pladser. Enten ved vinduet eller ved køkkenet. Jeg syntes godt om konceptet og det passer faktisk fint hvis man eksempelvis kun er 2 personer. Hvis man er flere ville jeg nok syntes det var lidt irriterende, da det så kan være svært at snakke med hinanden.

Det skal siges at der er bordpladser, men de virker nærmest gemt af vejen, inde bagved.

Stemningen er behagelig, der summer af liv fra snak, elektronisk musik ( lidt chill-wave og lavmælt club, passer godt til stedet ) og ikke mindst det travle køkken som styres af Bo Bech som for mig at se checker hver eneste ret inden den køres.

Efter forholdsvis lang tid, indfinder der sig langt om længe en tjener. Det virker lidt som om Geist kører med konceptet ufaglært serveringspersonale i stedet for tjenere. Det er der for så vidt ikke noget galt med, men sørg nu for at have nok personale i stedet for at lade folk vente.

Vi bestiller vores retter, en flaske 2009 Riesling Kabinett, J.J. Prüm og et enkelt glas 2006 Barolo, Gomba, Agate, Piemonte og godt med kildevand med brus.

Denne forholdsvis simple bestilling blev dog ikke gennemført, jeg fik aldrig mit glas rødvin som jeg ville have haft som akkompagnement til en af retterne, og for at det ikke skal være løgn, så lykkedes det faktisk serveringspersonalet at glemme den 2 gange. Altså også efter jeg havde mindet dem om det.

Men nu til sagens kerne. Maden: Det er jo mest af alt det, det drejer sig om. Fejlene i betjeningen kan jeg leve med, selvom det selvfølgelig på ingen måder er i orden.

Men maden, der har jeg intet at sætte min finger på. Alle retter vi fik var smukt anrettet perfekt tilberedt og tilpas interessante, så man får lyst til mere.

Vi fik

Avocado Mandelolie Kaviar

Avocado Mandelolie Kaviar

En smuk anretning af avocado, mandelolie og rossini kaviar. Smagte utrolig godt, helt bød og så med den dejlige smag af kaviar. Det skal siges at jeg syntes ligner meget en ret som Wassim Hallal lavede for nogle år tilbage, men det gør jo ikke denne her servering dårligere. Den smagte bestemt af mere

Fjordrejer med Røget Mælk, Karse og Maltflager

Fjordrejer med Røget Mælk, Karse og Maltflager

Så fik vi en servering med rå fjordrejer, røget mælk ( som i struktur mindede meget om mozarella men selvfølgelig smagte røget ), karse og et par brændte maltflager. De rå fjordrejer smagte utrolig godt og selvom det måske er lige på grænsen at give dem modspil i form af karse, som jo godt kan være lidt skarp i smagen, så syntes jeg det her er en virkelig dejlig ret, den kunne jeg også sagtens have spist mere af. Denne her ret inspirerede mig til selv at lave en afart som du kan læse om her: Rejer med Rygeost, Rukola og Karse

Vesterhavspighvar med Fennikel Ravioli

Vesterhavspighvar med Fennikel Ravioli

Så stod den på vesterhavspighvar med fennikkel ravioli og en cremet sauce på ost, jeg ved ikke hvilken. Men igen en meget lækker ret, som var perfekt tilberedt.

Pattegris med Kartoffelmos og Sommertrøffel

Pattegris med Kartoffelmos og Sommertrøffel

Den absolut mest møre pattegris jeg har fået var den sidste af  de egentlige retter vi fik. Den faldt næsten fra hinanden af mørhed og smagen var kraftig og intens. Pattegris med trøfler og kartoffelpure godt krydret med salt og peber, var en delikat ret at slutte på inden osten.

Det var denne her ret hvor jeg gerne ville have haft et glas barolo til, men som jeg jo desværre ikke fik. Det skal så siges at Rieslingen med sin sødme gik meget godt til denne her ret faktisk.

Vi var ikke i den søde tands humør, så den stod på oste anretninger som det sidste denne aften. Jeg fik desværre ikke taget billeder men vik fik 2 dejlige oste med lækkert tilbehør.

Vi fik en Stilton og Laguiole Aubrac.

Vi endte aftenen med espresso og da denne ankom var det med an candyfloss med citron ved siden af. Jeg er ikke så meget til candyfloss og dens sødme, men det var da bestemt en mere interessant en af slagsen, med citronskal i.

Candyfloss

Candyfloss

Retterne på Restaurant Geist er forholdsvis små. Vi blev mætte, ikke mindst af smagsindtryk, men jeg vil mene man skal satse på minimum tre retter pr. person

Alt i alt en ganske vellykket aften set fra det kulinariske synspunkt, en knap så vellykket når man tænker på betjeningen.  Det virker lidt som om der hersker stor forvirring blandt personalet.

Restaurant Geist er jo et relativt nyt sted, så forhåbentlig er det bare børnesygdomme der lige skal under kontrol, jeg kommer i hvert fald gerne igen, for madens skyld.

NB: Lille kuriosum er at når man går på toilettet som ligger i kælder etagen, så ledsages man af regn og tordenvejr 🙂

NBNB: Når man læser andre folks kommentarer rundt omkring på hhv. AOK og Politiken f.eks. så lader det til at mange har samme oplevelser med den forholdsvis ringe betjening. Det håber jeg virkelig Restaurant Geist får taget til sig, så det bliver rigtig godt.