Jeg var for nyligt inde og spise på Restaurant Geist, som er Bo Bech’s nye etablissement på Kongens Nytorv i København.
Konceptet er et spisested hvor man kan komme ind fra gaden og spise et par retter og smutte igen, derfor kører stedet også med 2 seatings hver aften.
Det der med at komme ind fra gaden er måske en god ide, men i praksis er det svært da stedet er ret godt besøgt og jeg vil helt sikkert tilråde en bordbestilling.
Det havde jeg også gjort. Et bord til 2 på den sene seating som så er kl. 20.30
Jeg havde selvfølgelig nærlæst menukortet inden og prøvet at forestille mig hvordan stedet var, men jeg blev alligevel noget overrasket.
For at kort opsummere var det en lidt blandet fornøjelse hvor maden var fin men betjeningen ikke var i orden.
Da vi ankom til Geist blev vi budt velkommen af to værtinder som sørgede for vores overtøj og som viste os hen på vores plads, som viste sig at være en vinduesplads ud mod kongens nytorv. Det er god stil at der bliver taget hånd om gæsterne på denne måde, det lægger altid en god start.
Jeg blev lidt overrasket over konceptet med at langt de fleste pladser på Geist er disk pladser. Enten ved vinduet eller ved køkkenet. Jeg syntes godt om konceptet og det passer faktisk fint hvis man eksempelvis kun er 2 personer. Hvis man er flere ville jeg nok syntes det var lidt irriterende, da det så kan være svært at snakke med hinanden.
Det skal siges at der er bordpladser, men de virker nærmest gemt af vejen, inde bagved.
Stemningen er behagelig, der summer af liv fra snak, elektronisk musik ( lidt chill-wave og lavmælt club, passer godt til stedet ) og ikke mindst det travle køkken som styres af Bo Bech som for mig at se checker hver eneste ret inden den køres.
Efter forholdsvis lang tid, indfinder der sig langt om længe en tjener. Det virker lidt som om Geist kører med konceptet ufaglært serveringspersonale i stedet for tjenere. Det er der for så vidt ikke noget galt med, men sørg nu for at have nok personale i stedet for at lade folk vente.
Vi bestiller vores retter, en flaske 2009 Riesling Kabinett, J.J. Prüm og et enkelt glas 2006 Barolo, Gomba, Agate, Piemonte og godt med kildevand med brus.
Denne forholdsvis simple bestilling blev dog ikke gennemført, jeg fik aldrig mit glas rødvin som jeg ville have haft som akkompagnement til en af retterne, og for at det ikke skal være løgn, så lykkedes det faktisk serveringspersonalet at glemme den 2 gange. Altså også efter jeg havde mindet dem om det.
Men nu til sagens kerne. Maden: Det er jo mest af alt det, det drejer sig om. Fejlene i betjeningen kan jeg leve med, selvom det selvfølgelig på ingen måder er i orden.
Men maden, der har jeg intet at sætte min finger på. Alle retter vi fik var smukt anrettet perfekt tilberedt og tilpas interessante, så man får lyst til mere.
Vi fik
En smuk anretning af avocado, mandelolie og rossini kaviar. Smagte utrolig godt, helt bød og så med den dejlige smag af kaviar. Det skal siges at jeg syntes ligner meget en ret som Wassim Hallal lavede for nogle år tilbage, men det gør jo ikke denne her servering dårligere. Den smagte bestemt af mere
Så fik vi en servering med rå fjordrejer, røget mælk ( som i struktur mindede meget om mozarella men selvfølgelig smagte røget ), karse og et par brændte maltflager. De rå fjordrejer smagte utrolig godt og selvom det måske er lige på grænsen at give dem modspil i form af karse, som jo godt kan være lidt skarp i smagen, så syntes jeg det her er en virkelig dejlig ret, den kunne jeg også sagtens have spist mere af. Denne her ret inspirerede mig til selv at lave en afart som du kan læse om her: Rejer med Rygeost, Rukola og Karse
Så stod den på vesterhavspighvar med fennikkel ravioli og en cremet sauce på ost, jeg ved ikke hvilken. Men igen en meget lækker ret, som var perfekt tilberedt.
Den absolut mest møre pattegris jeg har fået var den sidste af de egentlige retter vi fik. Den faldt næsten fra hinanden af mørhed og smagen var kraftig og intens. Pattegris med trøfler og kartoffelpure godt krydret med salt og peber, var en delikat ret at slutte på inden osten.
Det var denne her ret hvor jeg gerne ville have haft et glas barolo til, men som jeg jo desværre ikke fik. Det skal så siges at Rieslingen med sin sødme gik meget godt til denne her ret faktisk.
Vi var ikke i den søde tands humør, så den stod på oste anretninger som det sidste denne aften. Jeg fik desværre ikke taget billeder men vik fik 2 dejlige oste med lækkert tilbehør.
Vi fik en Stilton og Laguiole Aubrac.
Vi endte aftenen med espresso og da denne ankom var det med an candyfloss med citron ved siden af. Jeg er ikke så meget til candyfloss og dens sødme, men det var da bestemt en mere interessant en af slagsen, med citronskal i.
Retterne på Restaurant Geist er forholdsvis små. Vi blev mætte, ikke mindst af smagsindtryk, men jeg vil mene man skal satse på minimum tre retter pr. person
Alt i alt en ganske vellykket aften set fra det kulinariske synspunkt, en knap så vellykket når man tænker på betjeningen. Det virker lidt som om der hersker stor forvirring blandt personalet.
Restaurant Geist er jo et relativt nyt sted, så forhåbentlig er det bare børnesygdomme der lige skal under kontrol, jeg kommer i hvert fald gerne igen, for madens skyld.
NB: Lille kuriosum er at når man går på toilettet som ligger i kælder etagen, så ledsages man af regn og tordenvejr 🙂
NBNB: Når man læser andre folks kommentarer rundt omkring på hhv. AOK og Politiken f.eks. så lader det til at mange har samme oplevelser med den forholdsvis ringe betjening. Det håber jeg virkelig Restaurant Geist får taget til sig, så det bliver rigtig godt.
juli 13, 2011
Ser super lækkert ud og ser ud som om Bo Bech har taget det bedste fra Paustian-tiden og skærpet konceptet – http://gastromand.dk/anmeldelse-paustian-v-bo-bech-del-1/
juli 13, 2011
Det er helt bestemt i samme klasse efter min mening. Det smager virkelig godt er meget simpelt, men også meget præcist i sine smagsnuancer
juli 13, 2011
Det ser lige præcis ud til at være blevet mere præcist og med en skarpere rød tråd i konceptet.
Jeg må snart forbi:)
juli 14, 2011
Jeg kunne ikke være mere enig i din beskrivelse. Jeg var der d. 11, altså to dage før dig og havde lidt det samme indtryk…
Vi blev taget pænt i mod og fik et bord nede i bagenden (som nu er ganske hyggelig). Min kæreste havde lyst til rose, så jeg overgav mig og fandt ret nemt en flaske (der er 2), hvorefter tjeneren forsvandt. Fem minutter senere fik vi at vi at den ikke var kølig nok, men at mens de fik den kølet kunne de byde på et par glas rose champagne (altid en god stil). Efter vi fik et par glas ventede vi små 10 minutter på at der kom en tjener for at tage imod vores bestilling – en ventetid der undrer en smule.
Vi valgte ‘grønne ærter, stikkelsbær, kammusling’ – en utrolig delikat ret, dog var jeg ret skuffet over at der til en ret til 135 kroner ligger en enkelt kammusling på størrelse med en to-krone. Det virker for nærigt!
‘Kalvetatar Ansjos grape’ – jeg savnede lidt mere syre fra grapen og måske en lidt mindre fremtrædende ansjos mayo… Men alt i alt godt med lidt brød til
‘pattegris kartoffelmos sommertrøffel’ – en virkelig lækker ret hvor der modsat den første ret ikke var sparet på den revne trøffel
‘jordbær flødeskum’ – en lækker let dessert af jordbærskiver gemt under et lagen af flødeskum a la parfait. I midten gemte der sig lidt lun øllebrød, som gik rent hjem
‘luft luft luft arabica’ – bo’s luftige dekomposition af en tiramisu. Fantastik lækker – dog havde tjeneren glemt at vi havde bestilt den, så vi måtte rykke efter den…
Kaffe med candyfloss, tja, den rammer perfekt på min indre 9-årige dreng
Alt i alt en god aften med lækker mad, men også en betjening som lige mangler de sidste 5%… Selvom det er low key, må det godt køre gnidningsfrit
oktober 16, 2011
Jeg har været der med kæresten også og synes det var et forfærdeligt sted.
Maden var ikke ordentlig tilberedt og pattegrisen var rå! Fy for helvede! her kommer vi aldrig igen!
maj 30, 2012
Kejserens nye klæder
Vi var et selskab på ti personer, der skulle fejre en fødselsdag. Vi fik krav på at sammensætte en fastlagt menu, da selskabet var på over 6 personer, og da ingen af gæsterne var kræsne og alle er nogle madelskere, der elsker nye udfordringer, tog vi imod menuforslaget, som Geist sendte til os aftenen før. Menuen stod på: 1 ret: Grillet avocado med plukket taskekrabbe , 2 ret: Rå okse med stenbiderrogn og chili, 3 ret: Trækulsgrillet pattegris med rødbeder samt Dessert: Kakaosorbet med artiskokker. Geist understregede samtidig, at der ikke kunne laves afvigelser for de enkelte. De blev spurgt i telefonen, om ’der ikke var meget kød’, men fremhævede at det var en god varieret menu.
Oplevelsen og maden var under alt kritik. Jeg vil nedenfor gennemgå hver ret, og hvilke ting der fik oplevelsen til at være rigtig skuffende – desværre.
1 ret: Grillet avocado med plukket taskekrabbe: Der blev gjort stor reklame fra tjenerens side, om at tomaten på toppen af den halve avokado, dvs. at det skulle være en speciel tomat, der aldrig har været på køl, og dermed ville indeholde meget mere smag. Tomaten smagte af absolut ingenting – bedre tomater findes i Netto. Retten var kedelig, men smagte ikke dårlig, som en slags moderne rejecocktail.
2 ret: Rå okse med stenbiderrogn og chili: Dette var en provokende ret, der fik flere af gæsterne til at få kvalme. Rent visuelt lå der rent bogstaveligt kun hakket oksekød på tallerken med meget lidt stenbiderrogn. Når det er sagt, smagte det udmærket, fordi det var blandet med stenbidderrogn, men det lignende hakkekød direkte fra en pakke fra supermarkedet smidt på tallerken uden omhu. Hvis der blot havde været lidt tilbehør fx salat, mere stenbiderrogn mindre rå okse, havde det måske kunnet spises – som det var nu, så lykkedes det kun at få et par bidder ned for de enkelte. For to var det umuligt, og de kæmpede med kvalmen. Hårdt presset, fik vi overtalt tjeneren til at få det stegt.
3 ret: Trækulsgrillet pattegris med rødbeder: Ovenpå en stor portion rå okse var det voldsomt at få pattegris efterfølgende. Dette er en stor kritik til menuens sammensætning. Den trækulsgrillede aubergine creme der lå på toppen af grisen smagte afskyeligt, og alle fra selskabet skrabede det af. Der lå 3 små rødbeder ved siden af som ikke smagte af noget. Pattegrisen var lyserød – og det er jo ikke alle der kan lide halv-rå svinekød!
Dessert: Kakaosorbet med artiskokker. Nu håbede vi alle på en dessert, der kunne redde blot lidt af denne (dyre) aften. Friturestegte artiskokker lå som visne blade og dækkede den lille klump kakaosorbet. Artiskokkerne smagte præcis som ristede løg. Så hvis man kan lide en kæmpe håndfuld ristede løg med kakaosorbet så er retten lige i øjet. Vi spiste ikke desserten. Ingen i selskabet kunne få den ned, men alle prøvede tappert.
Efter middagen klagede flere over kvalme – det var simpelthen klamt.
Det skal siges, at betjeningen god i professionel forstand, men kold og arrogant. Det var svært for tjenerne at komme til, fx var gæsterne på sofasiden nødt til at tage imod brændende varme tallerkner. Det er ikke ok. Da mange af os har set programmerne med Bo Beck, havde vi glædet os til at opleve hans univers; derfor er det skuffende at indse, at hele konceptet var en fis i en hornlygte. In
maj 30, 2012
Tak for kommentaren. Det er en rigtig god beskrivelse, og selvom vi jo tilsyneladende har haft forskellige oplevelser hos Geist, så er det altid værdifuldt at alle kommer med deres holdninger til en restaurant, både for os andres skyld med også restauranten selv.
Jeg syntes du skal sende en mail med din oplevelse direkte til Geist, det har jeg prøvet at vænne mig selv til at gøre hvis det har været utilfredsstillende.
pointen er at de ting du skriver, er jo meget konkret, og konstruktiv kritik kan ikke andet end at gøre det bedre for alle.
Derfor vil jeg også opfordre til at publicere sådan en anmeldelse som denne her på TripAdvisor og lignende. Vi skal alle sammen være bedre til at dele vores oplevelser med hinanden og på den måde få et reelt blik af hvilke restauranter der er værd at besøge.. Det kan jo tyde på at kvaliteten er skiftende f.eks. her hos Geist, og så må de jo få det at vide og stramme op.
Det sidste Bo Bech vil have er da i hvert fald at hans restaurant skal fremstå som et dårligt sted at tage hen, det er i alles interesse.
Men jeg vil også virkelig opfordre til at, det ikke kun er når noget har været skidt man skriver en anmeldelse ( det er der klart en tendens til .. Desværre ), vi skal allesammen være bedre til også at fremhæve de gode steder.
Men som sagt, tak for kommentaren, jeg håber i får noget der er bedre næste gang i går ud.. Men tænk nu over om i ikke bør skrive det her til Geist også.
Bedste Hilsner
Søren