Der er jo ikke noget som en klassisk Steak Frites med god bernaise, eller en hjemmelavet burger med sprøde hjemmelavede pommes frites, eller lige en omgang Moules Frites. Jeg laver altid de her dobbeltstegte hjemmelavede pommes frites som bliver virkelig sprøde og luftige.

Dobbeltstegte Pommes Frites

Ideen med dobbeltstegte pommes frites er den ekstra sprøde skorpe og ekstra luft mellem

Kartofler i mel, paprika og salt

skorpe og kartoffel og det får man ved at vende sine kartofler i en blanding af mel, paprika og salt og derefter friturestege dem, hvorefter man atter vender dem i blandingen af mel, paprika og salt, inden man frituresteger dem en gang mere.

Når man vender dem anden gang, gør det ikke noget de får lov at ligge lidt og suge melet ind, hvilket også gør at man kan forberede den endelige servering, ved at starte med første runde friture tidligere og så bare ham dem liggende klar til lige inden servering, hvor de frituresteges anden gang.

Kartofler i mel efter første stegning

Brug en blanding af raps og solsikkeolie til selve frituren de er rimelig neutrale og tåler fint frituretemperaturen.

Bemærk at kartoflerne skal være rå og ikke på nogen måder være forkogt eller lignende.

Hvis de er forkogt vil de blive helt smattede i fritureolien. Fritureolien vil rigeligt kunne koge kartoflerne

Opskriften er derfor også meget simpel :

Opskrift på Hjemmelavede Dobbeltstegte Pommes Frites

  • Nok kartofler til at alle bliver mætte. skåret i relativt store både. Vælg en kartoffel der er rimelig stor og fast i det.
  • Hvedemel
  • Paprika
  • Salt
  • Nok fritureolie ( 1 liter plejer at være ok, kommer lidt an op hvor mange der skal i af gangen)

Bland melet med paprika og salt og vend kartoflerne i blandingen.

Sørg for at frituren er helt på toppen, test evt. med en enkelt kartoffelbåd, den skal boble livligt.

Frituresteg kartoffelbådene for fuld varme i ca. 5 minutter og læg dem tilbage i melblandingen i et andet fad.

Frituresteg kartoffelbådende for anden gang i yderligere 5 minutter og server straks, med aioli, god mayo, en burger, en steak, lidt moules eller bare som snack 🙂

God appetit 🙂

Hjemmelavede Dobbeltstegte Pommes Frites

Hjemmelavede Dobbeltstegte Pommes Frites

Og her i en anden variant med en lille burger 🙂

Burger med Dobbeltstegte Pommes Frites

Burger med Dobbeltstegte Pommes Frites

And as a special service, here is the english version of the recipe :

Ingredients:

  • Enough potatoes to feed everyone. Choose a good sturdy, relatively big potato, and cut these in large boats.
  • Wheat Flower
  • Paprika
  • Salt
  • Oil (approx 1 liter of a mixture of rapeseed and sunflower oil )

Mix wheat flower with paprika and salt.

Heat up the oil to the maximum, try test with a potato if it’s hot enough, has to be bubbling, when the potato is in the oil.

Mix the potato boats with the wheat flower and cook them in the oil for approx 5 minutes.

Pick the potatoes up from the oil and mix them with flower again, and let them cool off for at least 10 minutes

Cook the potatoes once again in the oil for 5 minutes, and serve right away with moules, steak or a burger, or just as a snack.

Bon Appetit .-)