Tomatrisotto med Kammusling, Parmesan og Hvid Asparges

Tomatrisotto med Kammuslinger, Parmesan og Hvid Asparges

Atter en mere eller mindre tyvstjålet opskrift fra den rigtig gode bog: Incognito Royale af Paul Cunningham (The Paul)

Det er en dejlig simpel ret som jeg godt kan lide som en forret. Det er tomat, det er kammusling, det er ris og parmesan, og så syntes jeg jo der godt må være lidt asparges til også. Men den hvide af slagsen.

Paul bruger tomatjuice, men man kan også vælge at flå 2 kg tomater, blende dem, give dem lidt krydderurter hvad man har ved hånden, salt og peber og så blende det igen, og så blende det igen, så man får en helt fin JA,, tomatjuice .-)

Opskrift på Tomatrisotto med Kammuslinger

Til 4 personer bruger man:

  • 2 finthakkede rødløg
  • 2 tyndt skivede hvidløg
  • 1 liter tomatjuice eller blendede tomater som herover
  • passende mængder parmesan alt efter hvor godt man kan lide det, for mig er det en del
  • saft af 1/2 citron
  • olivenolie
  • 4 dl risottoris (eller evt. perlespelt)
  • 12 friske kammuslinger
  • 8 hvide asparges

Start med at lave en simpel sofrito på løg og hvidløg ved at stege dem langsomt ved svag varme i ca. 5 minutter, de skal ikke brunes eller noget.

Tilsæt herefter risottoris og 1/4 af tomatjuicen, lad det simre i omkring 20 minutter hvor man hver 5 minut tilsætter mere og mere af tomatjuicen.

Det er en klassisk fremgangsmåde når man laver risotto at man tilsætter væde løbende, ikke mindst for at holde øje med hvor meget risene egentlig optager af væden.

Imens risene simrer, så skrælles de hvide asparges og bunden skæres eller knækkes fra. Bring noget vand i kog så det er klar til servering.

Når risene er møre så lad dem hvile i 5 minutter, og brug samtidig tiden til at smørstege kammuslingerne i ca. 1 minut på hver side, og blancher de skrællede hvide asparges i kogende vand i ca. 1 minut, de må have godt med bid.

Hæld citronsaft i retten og bland det godt sammen.

Vend revet parmesan i rissottoen, anret med kammuslinger ovenpå, krydr med salt og peber, drys lidt ekstra parmesan på toppen og server med de hvide asparges.

Velbekomme :-)