Tuntartar med Avocado, San Marzano Tomat, Citrus, Purløg, Peberrodscreme og Bruschetta med Gedeost

Tuntartar med Avocado, San Marzano Tomat, Citrus, Purløg, Peberrodscreme og Bruschetta med Gedeost

Tun Tartar er en af mine favoritretter, indenfor forretter med fisk. Jeg syntes den rå tun er emninent i sin smag, ikke specielt fisket egentlig, men meget delikat. Man skal sørge for at få fat i noget virkelig frisk tun da der jo er tale om rå fisk der serveres og ligesom med al mad skal man være omhyggelig med rengøring under tilberedning.

Denne her forret er meget simpel og let at gå til, den er meget frisk og let sødmefuld, på grund af de søde san marzano tomater og avocadoen. Tunen bliver så mødt af en blid peberrodscreme som jeg syntes står godt til rå fisk. (Der er jo også en grund til man spiser wasabi til sushi :-)).

Retten serveres med lun bruschetta med en relativ kraftig gedeost. Gedeost har sit eget særpræg og smager af meget og er ofte ret salt, det giver et godt modspil til den lette og friske tun.

Opskrift på Tun Tartar med Avocado, San Marzano Tomat, Citrus, Purløg, Peberrodscreme og Bruschetta med Gedeost

Til 4 personer

  • 400 gram rå sushi kvalitet tun
  • 1 avocado
  • 150 gram san marzano tomat (eller cherrytomat hvis du ikke kan få det)
  • 1 halvt bundt purløg
  • 2 forårsløg
  • 1/2 citron
  • salt og peber
  • 2 spsk olivenolie
  • sprød salat, meget gerne en frillice
  • godt brød (kig ovre på broedet.dk, der er masser af bud :-), jeg bruger oftest ølandshvedebrød til bruschetta)
  • en god blød gederulle ost
  • 1 dl cremefraiche 18% (mindst)
  • 1/4 hel peberrod

Start med at hakke tunen i små tern og læg dem i en skål som efterfølgende kommer i køleskabet.

Bland dernæst cremefraiche sammen med friskrevet peberrod, salt og peber, giv den evt. en smule sødme med honning. Stil også denne på køl.

Skær det udvalgte brød i tynde skiver og hæld olivenolie over og fordel olien med fingrene ned i brødet. Fordel gedeost ud over brødskiverne, ca. 2. pr. person.

Hak San Marzano tomaterne og forårsløg fint og bland dem med finthakket purløg.

Når det er ved at være tid til servering:

  1. Forvarm ovnen til 200 grader og varm bruschettaen i ca. 5 minutter.
  2. Hak avocado i små tern.
  3. Bland hakket tun, med hakkede tomater, forårsløg, avocado, purløg, olivenolie, saften af en halv citron, salt og peber. Bland det godt sammen.
  4. Anret tun tartaren, gerne ved hjælp af forme på tallerkenen , sammen med lidt salat, peberrodscreme og de lune gedeost bruschetta.

Velbekomme 🙂

NB: Denne forret er en del af en nytårsmenu, du kan læse om her på siden.