Salat med hasselnødder, granatæble og rødkål

Salat med hasselnødder, granatæble og rødkål

Denne her salat er en ret simpel salat som man kan bruge til alle mulige forskellige retter.

Det er en salat der med sine søde granatæblekerner, hasselnødder og rødkål gør sig rigtig fint her om efteråret. Rødkålen er med til at give en dejlig grov struktur.

Den passer f.eks. rigtig godt til en god langtidsstegt hane.

Opsrift på salat med hasselnødder, rødkål og granatæble

  • 1 julesalat/endivie
  • 1/2 romaine salat
  • 50 gram hasselnødekerner
  • 5-6 blade rødkål
  • 1 granatæble

Snit salaten og kålen i tilpas mundrette stykker og halver hasselnødderne.

Tag kernerne ud af granatæblet. En god teknik er at man snitter hele vejen rundt i midten af granatæblet og vrid derefter æblet fra hinanden. Læg så æblet i din hånd med kernerne ned og bank på skallen med en ske, så falder kernerne helt simpelt ud. Dejlig nemt.

Granatæble

Granatæble

Carsten Kyster har en video her, hvor det vises. Det er rigtig fint.

Herefter er det bare at samle salaten og servere den til den ret man har lyst til.

Bon Appetit