Denne her salat er en ret simpel salat som man kan bruge til alle mulige forskellige retter.
Det er en salat der med sine søde granatæblekerner, hasselnødder og rødkål gør sig rigtig fint her om efteråret. Rødkålen er med til at give en dejlig grov struktur.
Den passer f.eks. rigtig godt til en god langtidsstegt hane.
Opsrift på salat med hasselnødder, rødkål og granatæble
- 1 julesalat/endivie
- 1/2 romaine salat
- 50 gram hasselnødekerner
- 5-6 blade rødkål
- 1 granatæble
Snit salaten og kålen i tilpas mundrette stykker og halver hasselnødderne.
Tag kernerne ud af granatæblet. En god teknik er at man snitter hele vejen rundt i midten af granatæblet og vrid derefter æblet fra hinanden. Læg så æblet i din hånd med kernerne ned og bank på skallen med en ske, så falder kernerne helt simpelt ud. Dejlig nemt.
Carsten Kyster har en video her, hvor det vises. Det er rigtig fint.
Herefter er det bare at samle salaten og servere den til den ret man har lyst til.
Bon Appetit
november 9, 2010
Uhm, hvor ser det godt ud!
Jeg er så vild med granatæbler – desværre deler min kæreste ikke min passion for dem – de er så smukke.
Jeg har fundet ud af, at der findes nogle der er mere søde i det, men desværre er de svære at finde (ihvert fald for mig).
Mange hilsner
Birthe
marts 19, 2013
Efter høst danner granatæblet ikke mere sukker, så det må jo gælde om at finde nogle der er høstet sent i den solrige periode. Heraf skulle sukkerindholdet så være højere og kernerne sødere. Hvordan det er muligt at se rent faktisk ved jeg ikke. Men princippet er det samme som ved tomater/tomatpasta på dåse. Her fremgår høsttidspunket (dagen) altid på dåsen. ex 256 der så referer til dagen med det nr. -Dåser med tomater der er høstet ml. dag 230 – 280 har fået mest sol og har dermed mere/bedre smag.
november 9, 2010
Ja, det ser godt nok lækkerts ud. Garnatæbler har en fantastisk virkning i en salat. Mums..
🙂
Boegeskov/det-lille-koekken
oktober 30, 2014
Tak for virkelig indbydende opskrift, baade hvad angaar billeder og selve indholdet! Sad lige og manglede en god raakostsalat at byde mine kaere italienske venner og din blog har redet aftenen 😉
Flot arbejde og rigtig god stil!
oktober 30, 2014
Tak for ordene, jeg håber de kan lide salatan 🙂
Bedste hilsner
Søren
{ broedet.dk | gourmand.dk | smoerrebroedet.dk }
december 8, 2017
Hvilken dressing kan man bruge til salaten?
december 9, 2017
Hej Anja, jeg vil foreslå olie/eddike dressing til denne her type salat, syren fra eddiken vil gøre sig fint med sødmen fra granatæblerne
Bedste Hilsner
Søren { gourmand.dk | broedet.dk }