Mini Pasta kogt i mælk og fløde med hvidløg, parmesan, rugbrød og trøffel

Mini Pasta kogt i mælk og fløde med hvidløg, parmesan, rugbrød og trøffel

Denne her ret er mere eller mindre stjålet fra Paul Cunninghams bog Incognito Royale, hvilket er en virkelig god kogebog, med masser af spændende retter.

Hjemmelavet minipasta

Hjemmelavet minipasta

Paul bruger noget pasta der hedder puttanellipasta, som nærmest er som riskorn, men jo er pasta. Du får så 50 gæt til at finde ud af hvor man monstro kan købe sådan noget hende. Svaret er simpelt, INGEN steder, man må selv lave det og der er en kende omstændeligt. Men resultatet er lækkert og man kan jo selv bestemme om man vil have helt små pastastykker eller om man vil have lidt større stykker.

Jeg valgte selv at lave en pastadej, rulle den ud, køre den ud til makaroni og så skære den op i små bidder som jeg rullede i lidt forskellige størrelser til små kugler. Men for strukturens skyld lavede jeg også nogle lidt større stykker de skulle komme ind i mellem.

Opskrift på Mini Pasta kogt i Mælk og Fløde med Hvidløg, Parmesan, Ristet Rugbrød og Trøffel

Til 4 personer

  • 200 gram meget små pastastykker, gerne disse puttanellipasta skulle man støde på dem og meget gerne hjemmelavet
  • 1/2 l letmælk
  • 1/4 l piskefløde
  • 1 knust hvidløg
  • 150 gram friskrevet parmesan
  • 2 skiver rugbrød (Du kan finde opskrift på rugbrød her)
  • 2 trøfler
  • saft af en halv citron
  • salt og peber

Rugbrødet ristes så det kan rives.

Pastaen koges mør i mælk og fløde, det afhænger jo lidt af om pastaen er tør eller frisk, men check den ind imellem. Hvidløget tilsættes under kogning med lidt friskkværnet peber.

Den færdigkogte pasta, blandes med 2/3 parmesan, salt og citronsaft og anrettes på tallerkenen.

Ristet rugbrød rives over anretningen, og den resterende parmesan fordeles over retten. Til sidst rives trøffel over retten.

Velbekomme 🙂

NB: Denne ret er en del af en nytårsmenu, du kan læse om her på siden.