Chilisauce

En hjemmelavet chilisauce er noget som alle der godt kan lide krydret mad, bør have stående i køleskabet.Man kan jo købe rigtig mange forskellige chilisaucer både i supermarkeder og specialbutikker, og mange af dem er virkelig gode, men der er nu ikke noget som ens egen chilisauce.San Marzano TomaterJeg kan selv rigtig godt lide stærk mad, selvom jeg ikke er til det overdrevent stærke, jeg skal f.eks. ikke sidde og lave en chiliklaus med carolina reaper, det har jeg intet behov for 🙂

Det gode ved at lave sin egen chilisauce er at man også selv kan styre styrken, hvis du er til den lidt mildere chilisauce, skal du f.eks. bruge jalapeno og banan chili, men kan du godt lide en kraftig chilisauce skal du bruge trinidad moruga scorpion eller Jolokia f.eks.

Jeg kan godt lide en chilisauce der har noget bid, men ikke er for stærk, så til denne her chilisauce har jeg brugt en blanding af netop Jalapeno, Habanero, Malagueta og Golden Cayenne. Det var tilfældigvis dem der var i den chili mix jeg fik fat i som er en medium styrke pose.

Blandede chili

Men du kan som sagt bruge lige dem du har lyst til.

Det er virkelig nemt at lave en chilisauce, det er mest af alt et spørgsmål om at hakke ingredienser og lade det hele simre og så hælde det på flaske.

Opskrift på Hjemmelavet Chilisauce

Til ca. 1 liter chilisauce

  • 2 små løgHakkede chili
  • 3 fed hvidløg
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 grøn peberfrugt
  • 500 gram san marzano tomater ( eller almindelige tomater )
  • 100 gram frisk hakket chili efter eget ønske
  • 5 spsk olivenolie
  • 1/2 spsk flagesalt
  • 5 tsk sukker
  • 2 spsk gastrik ( kan udelades )
  • 1 hakket æble
  • 1 1/2 dl lys balsamico eddike
  • 1/2 spsk sennepspulver
  • 1/2 spsk hele rosenpeber
  • 1 dl vand
  • 1 tsk almindelig peber
  • atamon
Start  med at hak løg og hvidløg fint og brun dem langsom i 3 spsk olie.Hak chili og peberfrugt og tilsæt til løgeneChilisauce der simrerHak tomaterne og prop resten af ingredienserne i gryden og kog blandingen op, lad den simre yderligere 30 minutter.

Lad chilisaucen køle en smule af, så den ikke længere koger.

Tilsæt evt. atamon og hælde sauce på en flaske med patentprop.

Hvis du skal bruge al chilisauce inden for et par dage behøver du ikke atamon, men hvis den skal holde sig længere, skal du bruge lidt atamon til flasken du hælder saucen på og også lidt til selve chilisaucen, følg anvisningerne på atamon flasken.

Så har du din egen lækre chilisauce som du kan bruge til alle mulige retter, f.eks. lidt chilisauce i burgeren, lidt chilisauce til mexi retten, som dip til lidt chips, til kartofler , alt muligt. Det smager fantastisk 🙂