Ind i mellem skal man bare have en omgang Confit de Canard, og hvis man ikke lige er i Paris, hvor denne ret jo serveres på ethvert sted med respekt for sig selv, så er det bare med at få fat i en dåse Confit de Canard eller selvfølgelig lave det selv, hvilket er klart det bedste. Men mere om det ved en anden lejlighed,
Confit de Canard er en ufattelig lækker spise, hvor stykker med and har ligget i en rum tid
konserveret i sit eget andefedt. Det gør kødet umåde mørt og giver en guddommelig smag.
Confit de Canard smager utrolig godt serveret som et stykke for sig selv med lidt salat og brød, så denne her opskrift er en variant hvor man deler kødet og lægger det i en baguette.
Opskriften er ufattelig simpel:
- en dåse Confit de Canard ( der er typisk 4 store stykker and i sådan en dåse )
- 1 salat efter eget valg. Jeg lavede selv en med
- romaine salat
- rukola salat
- san marzano tomat
- agurk
- forårsløg
- Baguettes . Se opskrift på baguettes ovre på broedet.dk
Bag nogle baguettes, lav en salat, åbn for dåsen med confit de canard.
Tag lårene op og skyld dem med vand så fedtstoffet forsvinder.
Vrid anden lidt fra hinanden, så du far mundrette stykker. Den falder helt af sig selv fra hinanden.
Steg andestykkerne på en pande ved høj varme i 8 minutter og tilsæt lidt salt undervejs.
Skær baguettes næsten igennem og fyld dem med confit de canard og server straks med salaten og et solidt glas fransk rødvin
Bon appetit.
september 23, 2011
Dét er da det jeg skal bruge den dåse confit de canard jeg fik for nylig, Merci!
september 23, 2011
Glæd dig :-), det er virkelig en lækker spise
september 25, 2011
Confit de Canard er kanon og har skabt en lille revolution her i huset. Før kunne vi ikke holde en klassisk julefrokost uden alt var til stede og med alt menes også en klassisk julesylte.
Men for 2 år siden lavede jeg Confit de Canard og serbverede den med sennep og rødbede – måske ikek den klassiske serverings måde – men hold da op en succes.
Jeg har tit gået forbi en dåse Confit de Canard men aldrig købt en, nu vil jeg da lade den indgå bagerst i køleskabet til de dage hvor man bare ikke gider lave mad – det ser helt tænderløbende ud 🙂
/Erland
oktober 11, 2011
Kære Søren
Uh det lyder alt for dejligt. Det minder mig faktisk om, at Politiken lige har lavet en test af de bedste sandwich, man kan købe, og der vandt den med andeconfit fra den franske biks i Torvehallerne. Den eller din version må prøves en dag.
Kh Nadia
oktober 12, 2011
Hej Nadia
Jeg skrev også ovre på brødet i et indlæg omkring baguettes at jeg netop var i torvehallerne hvor jeg så de serverede disse confit de canard sandwich. Jeg ville meget gerne smage en, men magtede ikke at stå i den ubehageligt lange kø, så derfor besluttede jeg bare at lave en variant selv.
Confit de canard er jo rigtig lækkert og sådan en sandwich er jo virkelig let at lave
Bedste hilsner
Søren