En opskrift på Hjemmelavede Forårsruller er altid god at have ved hånden.

En opskrift på forårsruller er for mig altid bare en guide, med ideer til noget af det fyld man gerne vil have i, men som man kan variere i alle mulige retninger

Hjemmelavede Forårsruller

Hjemmelavede Forårsruller

I min opskrift på forårsruller indgår et par indslag fra thai-køkkenet og jeg kan godt lide min forårsruller er en smule spicy uden at det kammer over. Forårsrullerne må gerne have masser af grøntsager, svinekød eller rejer og så meget gerne noget grøn karrypasta og også meget gerne lidt syltede thai-grøntsager.

Nogle af ingredienserne her, kan du sagtens udelade hvis du ikke lige kan få fat i det. Som sagt er forårsruller noget man kan variere i det uendelige.

Til rigtige forårsruller hører, der sig rispapir. Det er virkelig meget bedre end at bruge f.eks. filodej som har nogle helt andre egenskaber. jeg ser mange opskrifter hvor der står filodej istedet for rispapir og rispapir er da heller ikke nemt at finde i de fleste supermarkeder, men har du mulighed så gå til en kinesisk eller thai marked og få købt en pakke.

Det tager ca. 1 time at lave en omgang lækre forårsruller
 

Opskrift på forårsruller

Til ca. 20 stks. små forårsruller

Rispapir

Rispapir

  • en pakke rispapir ( eller filodej hvis du ikke kan få fat i rispapir )
  • 250 gram hakket kalv og flæsk eller rejer ( eller halvt af hver )
  • 3 gulerødder
  • 1/4 hvidkål eller spidskål
  • 1 bundt forårsløg
  • 1 almindelig løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk revet ingefær
  • 1 lime
  • 1 spsk grøn karry pasta ( du kan udelade denne hvis du vil have knap så spicy ruller )
  • 100 gram syltede thai grøntsager ( udelad disse hvis du ikke kan få fat i dem, jeg brugte selv en blanding med : bambusskud, østerssvampe, græskar, fiskesauce, tamarind og et par ting jeg ikke helt kender: Bai Na Yang , Sort Svamp etc.. )
  • 100 gram spirer
  • 100 gram vermicelli nudler
  • lidt sød chilisauce
  • 2 spsk soya
  • Jordnøddeolie
  • Fritureolie ( f.eks. solsikkeolie )
Syltede Thai grøntsager

Syltede Thai grøntsager

Start med at koge vermicelli nudler og stil dem så til side.

Hak forårsløg i små skiver og snit gulerødder til 2 cm lange tynde stave. Finthak kålen og fint hak de syltede grøntsager hvis du bruger dem

Varm en wok eller gryde op med jornøddeolie og tilsæt så hakket løg, hakket hvidløg og lad det stege 2 minutter.

Tilsæt revet ingefær og hk. kød eller rejer og steg det gyldent.

Tilsæt dernæst karrypasta, lime, lidt chilisauce, soya og alle grøntsagerne.

Steg blandingen i ca. 3 minutter, grøntsagerne må gerne være sprøde.

Stil blandingen til side og form forårsruller ved tage hver stykke rispapir og læg dem en af gangen i varm vand hvorefter der fordeles fyld og man ruller selve forårsrullen ved først at tage fra bunden og folde ind over fyldet, og derefter folde siderne ind over og endeligt rulle forårsrullen sammen.

Man kan evt. bruge 2 stykker rispapir hvis man vil have lidt tykkere dej om.

Hvis du bruger filodej skal den ikke ned i vand, men bare foldes om fyldet på samme måde som beskrevet herover.

Varm en stor gryde med rigeligt olie op, og steg så rullerne i olien i ca. 3 minutter hver. Tag dem op og lad dem dryppe af på papir.

Server forårsrullerne med hakket frisk kål og gulerødder, soya, chilisauce og sød chilisauce.

Forårsruller

Forårsruller

Hvis du har nogle gode ideer til fyld så må du meget gerne kommentere herunder.

Opskrift leveret af: Søren, Juli 2011