En opskrift på forårsruller er for mig altid bare en guide, med ideer til noget af det fyld man gerne vil have i, men som man kan variere i alle mulige retninger
Nogle af ingredienserne her, kan du sagtens udelade hvis du ikke lige kan få fat i det. Som sagt er forårsruller noget man kan variere i det uendelige.
Til rigtige forårsruller hører, der sig rispapir. Det er virkelig meget bedre end at bruge f.eks. filodej som har nogle helt andre egenskaber. jeg ser mange opskrifter hvor der står filodej istedet for rispapir og rispapir er da heller ikke nemt at finde i de fleste supermarkeder, men har du mulighed så gå til en kinesisk eller thai marked og få købt en pakke.
Det tager ca. 1 time at lave en omgang lækre forårsruller
Opskrift på forårsruller
Til ca. 20 stks. små forårsruller
- en pakke rispapir ( eller filodej hvis du ikke kan få fat i rispapir )
- 250 gram hakket kalv og flæsk eller rejer ( eller halvt af hver )
- 3 gulerødder
- 1/4 hvidkål eller spidskål
- 1 bundt forårsløg
- 1 almindelig løg
- 2 fed hvidløg
- 1 spsk revet ingefær
- 1 lime
- 1 spsk grøn karry pasta ( du kan udelade denne hvis du vil have knap så spicy ruller )
- 100 gram syltede thai grøntsager ( udelad disse hvis du ikke kan få fat i dem, jeg brugte selv en blanding med : bambusskud, østerssvampe, græskar, fiskesauce, tamarind og et par ting jeg ikke helt kender: Bai Na Yang , Sort Svamp etc.. )
- 100 gram spirer
- 100 gram vermicelli nudler
- lidt sød chilisauce
- 2 spsk soya
- Jordnøddeolie
- Fritureolie ( f.eks. solsikkeolie )
Hak forårsløg i små skiver og snit gulerødder til 2 cm lange tynde stave. Finthak kålen og fint hak de syltede grøntsager hvis du bruger dem
Varm en wok eller gryde op med jornøddeolie og tilsæt så hakket løg, hakket hvidløg og lad det stege 2 minutter.
Tilsæt revet ingefær og hk. kød eller rejer og steg det gyldent.
Tilsæt dernæst karrypasta, lime, lidt chilisauce, soya og alle grøntsagerne.
Steg blandingen i ca. 3 minutter, grøntsagerne må gerne være sprøde.
Stil blandingen til side og form forårsruller ved tage hver stykke rispapir og læg dem en af gangen i varm vand hvorefter der fordeles fyld og man ruller selve forårsrullen ved først at tage fra bunden og folde ind over fyldet, og derefter folde siderne ind over og endeligt rulle forårsrullen sammen.
Man kan evt. bruge 2 stykker rispapir hvis man vil have lidt tykkere dej om.
Hvis du bruger filodej skal den ikke ned i vand, men bare foldes om fyldet på samme måde som beskrevet herover.
Varm en stor gryde med rigeligt olie op, og steg så rullerne i olien i ca. 3 minutter hver. Tag dem op og lad dem dryppe af på papir.
Server forårsrullerne med hakket frisk kål og gulerødder, soya, chilisauce og sød chilisauce.
Hvis du har nogle gode ideer til fyld så må du meget gerne kommentere herunder.
Opskrift leveret af: Juli 2011
,
juli 20, 2011
Jeg elsker hjemmelavede forårsruller… !!!!
Fik engang nogle hvor der var svinekød og peanutbutter i. Det smagte skønt, den lidt fede smag fra peanutbutter og så en lidt sauce med lidt kick..
Bare en lille ide, fra mig til dig. 🙂
august 24, 2011
Ser super spændende ud, og sådan nogen hjemmelavede forårsruller vil jeg da prøve. Tak for tippet 🙂
Hilsen
Frederik
http://iphonereparationer.dk/
april 3, 2012
Hej 🙂
Jeg kastede mig i går ud i mine første hjemmelavede forårsruller nogensinde.
Super hyggeligt at lave og overraskende let og hurtigt. MEN de mislykkedes totalt. De blev slet ikke sprøde og endte som en gang ris-slask. Mit fyld var fantastisk – så det gik an bare at tage fyldet ud…men vildt ærgerligt. 😉
Jeg fulgte opskriften ift. rispapiret. Dyppe i vand – rulle fyldet ind – stege dem i rigeligt olie (dog ikke dybstege…men på panden så de skulle vendes). Jeg stegte dem i noget længere end 3 minutter på hver side. De blev bare ikke rigtig hverken brune eller ”boblende” sprøde (som på dit fine billede).
Tip til hvad jeg kunne have gjort galt?
Venlig hilsen
Ditte
juni 5, 2012
Hvis panden ikke er varm (gloende hed) når du lægger rullerne på, bliver de kogt på den i stedet for stegt – ligemeget hvor lang tid du har ladet dem ligge på.
juni 5, 2012
Det er helt rigtigt, som Birgitte siger, panden skal virkelig være glohed for at det kan lade sig gøre.
Hjemmelavede forårsruller som dem her, har ikke en specielt tyk dej ( ligesom f.eks. frostruller 🙂 ), og skal derfor have virkelig meget varme.
Jeg vil derfor også klart anbefale at de frituresteges og dermed bliver lækkert sprøde.
Bedste hilsner
Søren
oktober 14, 2012
Kan man mon smide dem i ovnen, hvis man ikke er til friture? 🙂
oktober 14, 2012
Hej Stine
Det kan man sådan set godt, men det bliver et noget anderledes resultat, for de vil så ikke blive sprøde, i hvert fald ikke hvis man brugere rispapir, som i denne her opskrift, man kan evt. bruge filodej i stedet, og så vil der kommer noget sprødhed, også i ovnen.
Det er jo fedtstoffet der er med til at give forårsrullerne den sprøde overflade.
Alternativt kan man lave friske vietnamesiske ruller, de smager også rigtig godt. Så ruller man dem ved bordet, med de ingredienser man syntes der skal i, f.eks. rejer, lynkogte grøntsager chili, og så bare et vandbad med varmt vand, som man lægger rispapir i kort, og så folder man sin forårsrulle. Det er ret lækkert også syntes jeg.
Bedste Hilsner
Søren
oktober 19, 2012
Hej Søren
Der er noget jeg ikke helt forstår, hvad er dine nudler sat til siden til?
indgår de i dit fyld? Det fremgår ikke særligt tydeligt hvad planen var med dem.
mvh
Rasmus
oktober 19, 2012
Hej Rasmus
Ja det er fyld, det må være en forseelse at jeg ikke har fået skrevet det klart, det må jeg lige rette.
Der skal ikke så meget i at gør noget, men det passer godt i
Bedste Hilsner
Søren
oktober 19, 2012
Hej Stine,
Jeg har flere gange lavet mine egen forårsruller. Jeg bruger dog filodej, som jeg kommer i en prandepande penslet med en neutral olie (ikke for meget). Forårsrullerne pensles ligeledes med lidt olie oven på. Så skal de være i ovnen til de er sprøde (ca.15-20 min) ved 200-220 grader (varmluft). Disse bliver ikke så fedtet som ved dybstegning, men super sprøde og jeg synes de er mere lækre.
Jeg her flere gange lavet forårsruller med rester f.eks. Kylling i karry, wok eller andre gryderetter. Det er fantasien som sætter grænserne.
Med venlig hilsen
Maja
maj 19, 2013
Hej
Nogle der ved om man kan lave dem i ovnen i stedet for at lave dem i olie?
maj 19, 2013
Hej Cecilie. Det kan du godt, men så skal du ikke bruge rispapir, fordi det egner sig ikke til brug i ovnen, så skal i stedet bruge filodej, men sørge for at den bliver vendt i olie inden den proppes i ovnen.
Du skal regne at dejen bliver lidt anderledes sprød i ovnen på grund af luften, hvor almindelige forårsruller jo steges i friture olien.
Eller kan jeg varmt anbefale “kolde” ruller, hvor man bruger mere rå grøntsager og så måske lidt rejer eller stegt kylling og bare rulle rispapir om og serverer med det samme, med lidt soya og chili sauce på siden. Det er virkelig godt.
Bedste Hilsner
Søren ( gourmand.dk / broedet.dk )
maj 26, 2013
Okay hvad består fyldet af præcist? Alle grøntsagerne, er de til at spise ved siden af eller er de en del af fyldet?
maj 28, 2013
Hej Kristian
Alle grøntsagerne på selve ingredienslisten skal ind i rullerne, men det sidste friske kål og gulerødder serveres ved siden af, ellers skal de bare blandes med kødet
Bedste Hilsner
Søren
juli 21, 2013
Feg har (idag) brugt rispapir.
Jeg lavede “ristet” oxekød med finhakkede ristede chamginon og ris fra igår. Krydret med karry/salt og hvidløg (alt i pulverform).
Det hele blev blandet sammen – risen optager den overskydende fugt.
Godt med vand på rispapiret (så det ikke knækker) en skefuld af kødblandingen midt på rispapiret. Fold godt rundt og vend enderne ind inden du ruller sidste gang rundt. Hvis det virker lidt for tyndt, lægger jeg bare en ekstra plade papir om.
Jeg har smurt med pisket æg – og nu står de i ovnen – jeg er meget spændt – og glæder mig til resultatet. 😉
september 8, 2013
Hvordan blev resultatet?
februar 15, 2014
Det er nogle helt vildt lækre forårsruller du har lavet en opskrift til, vi brugte ikke nudler i rullen, men brugte det i en salat. Alle i huset hjalp til med forårsrullerne.
Venligst Hilsen Frederik 10 år.
februar 17, 2014
Mange tak skal du have Frederik, jeg håber du har mod på at lave nogle af de andre opskrifter også, det er i hvert fald ret flot at give sig i kast med at lave sådan ruller her som 10 årig .-)
Bedste Hilsner
Søren
maj 1, 2016
Jeg foretrækker denne blanding:
Oksekød, løg, hvidløg, hvidkål, spirer, gulerod, karrypasta, sellerisalt, soya og risvin (eller sherry).
Som indpakning bruger jeg tynde pandekager lavet af mel, vand, æg, Maizena og salt.
Pandekagedejen skal være tyndtflydende og bages på en mellem varm pande til pandekagerne er tørre ovenpå. Lad dem hvile i en pæn stak, med bunden op, med et viskestykke over.
Og så er det ellers bare at rulle derudaf.