Asparges med paramskinke, smør, gulerødder og dild

Asparges med paramskinke, smør, gulerødder og dild

Det her er en super nem forret, som stort set alle kan lide. Den er på sin vis frisk, på sin vis fed og på sin vis salt med de ingredienser der skal bruges.

Ideen er i al sin simpelhed at man serverer grønne og hvide asparges med et par skiver parmaskinke eller en anden god luft tørret skinke, f.eks. skagenskinke, serrano eller selvfølgelig toppen af dem alle som slår parmaskinken, nemlig sortfodsskinke.

Sortfodsskinke er bare rimelig svært at få fat i og er også urimelig dyrt herhjemme.

Opskrift på Asparges med Parmaskinke, Smør, Gulerødder, Gruyere og Dild

Det du skal bruge for 1 person er:

  • 3-4 grønne asparges
  • 3-4 hvide asparges
  • 3o gram gruyere ost ( eller evt. en maasdammer eller gouda )
  • 15 gram smør
  • 2 kviste timian
  • 1/2 gulerod
  • 2-3 skiver lufttørret skinke.
  • Peber
Du skal så bare gange op til det antal personer du vil lave forretten og du må også vurdere hvor stor forretten skal være. Denne her er til en rimelig voksen forret.Start med at klargøre asparges ved at knække de grønne asparges, på den måde knækker den naturligt bunden af der er for hård.Skræl de hvis asparges og læg dem i vand, skræk endelig ikke hovedet :-)

Hak gruyere i små stykker og hak gulerødder i små stykker.

Hak dild.

Så gældes det ellers bare om timing.

Steg gulerødderne forsigtigt i smør sammen med dild og peber. De skal stadig være knasende.

Kog de grønne asparges 2 minutter og de hvide asparges 5 minutter.

Placer asparges på tallerken og læg skinken udover.

Hæld derefter gruyere ud over, og slut af med smør gulerrødder således at osten smelter lidt.

Så er der serveret. Drik en god hvidvin til.

Bon Appetit