Signatur Pizza

Signatur Pizza

Det her er mit forslag til en Gastromand Signatur Pizza. Det var jo lidt af en nyhed at Gastromand, fuldt fortjent, får en signatur pizza hos Gorm, som jo er kendt i københavn for sine sublime pizzaer, tillykke med det til Gastrodrengene :-)

Når jeg tænker en gastromand pizza, tænker jeg: godt kød, en hvis styrke, gode råvarer og lidt kant uden at være for spraglet.

Mit bud på en Gastromand Pizza er :

Pizza lavet på en bund, der helt traditionelt er lavet med tipo 00 mel.

En god hjemmelavet pizzasauce.

Og fyldet der består af :

  • Langtidsmarineret oksemørbrad, hvor marinaden består af trøffelolie, salt, peber, rosmarin og lemon.
  • Kødboller af godt oksekød med små stykker bacon i, tilsat salt, peber, olie, tomatpure, paprika og chiliflager.
  • Et par strimler grillede rød peberfrugt.
  • Sprøde krydrede cherrytomater. langtidsbagte ved 80 grader.
  • Bøffelmælksmozarella
  • En smule god gorgonzola
  • Lidt rukola til toppen
  • Og lidt tørret oregano til sidst.

Jeg måtte selvfølgelig straks prøve at lave den selv, så her får du også opskriften på den. Den smager rigtig godt, så den er bestemt indsatsen værd.

Opskrift på pizzadej

Her er til ca. 4-5 pizzaer.

  • 6 dl vand
  • 30 gram gær
  • 2 spsk honning
  • 2 tsk salt
  • 1000 gram hvedemel tipo 00
  • ekstra hvedemel til æltning

Vand, gær, honning og salt blandes sammen og derefter tilsættes melet og der æltes godt igennem, dejen skal slippe hænderne nemt når du er færdig.

Når du ruller dejen ud til pizzaer skal du bruge ekstra mel og så ellers bare rulle den tyndt ud. Del dejen op i mindre kugler inden du begynder.

Tomatsovs

Tomatsovs

Opskrift på Tomatsauce

  • 8 store stilk tomater med stilk
  • 5 spsk olivenolie
  • 1 stort hakket løg
  • 2 finthakkede hvidløg
  • 1 stang bladselleri
  • 1 spsk tørret oregano
  • 1/2 tsk chili
  • 1 tsk tomatpure
  • 2 stilke rosmarin
  • 2 stilke timian
  • 1 spsk rød balsamico eddike
  • 1/2 dl rødvin (kan udelades)
  • 2 håndfulde basilikum
  • 1 tsk rørsukker
  • salt og peber
  • en smule vand

Allerførst skal tomaterne flås og det gøres simpelt, ved at skolde tomaterne i kogene vand i ca. 1 minut så er skindet lige til at flå af. Husk at gemme stilkene til senere. Se i øvrigt øverste billede af de flåede tomater klar til brug.

Start med at varm olien op og kom derefter hakket løg og hvidløg i. De næste 10 minutter går med at løgene, ved svag til middel varme, bliver gyldne og møre.

Efter løgene har stegt i 3 minutter tilsættes hakket bladselleri og efter ca. 8 minutter tilføjes tørret oregano og tørret chili.

Herefter tilsættes flåede tomater, tomat pure, rosmarin og timian. Rosmarin og timian skal have taget bladene af stilken inden de tilsættes, fordi de skal forblive i den færdige tomatsovs. Men prop endelig også stilkene i, de giver smag.

Lad saucen simre i ca. 5 min og tilsæt herefter balsamico, rødvin og finthakkede basilikum stilke. Selve basilikum bladene skal gemmes til sidst. Tilsæt ligeledes stilkene fra tomaterne. Prøv en gang at lugte til stilkene, det forklarer næsten alt om hvorfor de skal med :-)

Lad saucen simre i yderligere 30 minutter og fisk så stilkene op af saucen, både tomat, rosmarin og timian stilke, men ikke de hakkede basilikum stilke, som jo også er for små til at fiske op.

Til sidst tilsættes sukker og revne basilikum blade og saucen blandes, inden den til allersidst skal blendes groft. Når jeg nævner revne basilikum blade er det ikke noget med rivejern eller sådan noget, men bare at man med hænderne river basilikum i stykker.

Så er tomatsaucen færdig og dejen til pizzaerne er også ved at være der, så man kan fortsætte med selve pizzaerne.

Opskrift på langtidsbagte sprøde cherrytomater

  • en bakke cherrytomater
  • 2 spsk olivenolie
  • salt og peber
  • 1 tsk timian
  • 1 tsk oregano

Det kan næsten ikke blive nemmere, men det tager noget tid.

Skær cherrytomater i halve og bland dem i en skål med resten.

Læg cherrytomaterne med skindet nedad på en bageplade og bag dem så ved 80 grader i ca. 5 timer.

De er iøvrigt rigtig lækre som tilbehør til alt muligt andet.

Spicy kødboller og Trøffelmørbrad

Spicy kødboller og Trøffelmørbrad

Opskrift på spicy kødboller

Til 2 pizzaer

  • 200 gram godt hakket oksekød
  • 2 skiver god bacon hakket i små stykker
  • 1 spsk olivenolie
  • 3/4 spsk stærke chiliflager
  • 1/2 tsk paprika
  • salt og peber
  • 1 tsk tomatpure

Bland det hele godt sammen og lynsteg kødbollerne der ikke må være for store, så de lige akkurat holder sammen. Man skal tænke at de jo skal i ovnen bagefter så de må bestemt ikke være gennemstegte.

Opskrift på trøffelmarineret oksemørbrad

Til 2 pizzaer

  • 150 gram pudset oksemørbrad
  • 3 spsk trøffelolie
  • 1/2 spsk lemonsaft
  • 3 stilke rosmarin
  • salt of peber

Lat marinaden og gnid den godt ind i oksemørbraden. Lad den trække i mindst 5 timer, men meget gerne natten over. Lynsteg oksemørbraden ved meget hård varme så den er brunet godt hele vejen rundt. Det gældes ikke om at færdigstege den, da den jo også skal i ovnen med pizzaerne.

Når den er stegt, skær den ud i mundrette bidder, så den er klar til pizzaen

Grillet Peberfrugt inden den flås

Grillet Peberfrugt inden den flås

Opskrift på grillede peberfrugter

Til 2 pizzaer

  • 1 stor rød peberfrugt
  • 1/2 tsk timian
  • 1/2 tsk oregano
  • salt og peber
  • 3 spsk olivenolie

Bland marinaden og skær peberfrugten ud i skiver. Vend peberfrugten godt i marinaden og grill den ved højeste temperatur i ovnen indtil skindet begynder at blive sort rundt omkring.

Tag dem ud af ovnen og flå skindet af, så er de klar til at komme på pizzaen.

Opskrift på Pizza

Nu skal dejen rulles ud, tomatsovsen fordeles jævnt og lige stykker oksemørbrad, kødboller og peberfrugt fordeles, ligesom der fordeles bøffelmælks mozarella, en smule gorgonzola ( ikke for meget, kun 3-4 strategiske steder ), parmesan og et par bagte cherrytomater.

Bag pizzaen i ovnen ved max temperatur i ca. 10 minutter og meget gerne på forvarmet bagesten.

Når pizzaen kommer ud strøs lidt rukola lidt ekstra sprøde cherrytomater og lidt oregano ud over.

Server straks med en fyldig Amarone. Buon Appetito.

Signatur Pizza

Signatur Pizza